Born in Vancouver in 1967

For his installation in the Canadian Pavilion at the Venice Biennale 2017, Geoffrey Farmer spent several months in the Sitter valley working on the execution of his presentation in close exchange with the Kunstgiesserei and the Sitterwerk Foundation. In the course of this work, the artist created a rich network of personal memories, found objects, and anecdotes that influenced his work on a day-to-day basis and contributed to forming it in an ongoing process. In the final year prior to its complete renovation, the Canadian Pavilion was supposed to be transformed into a system of water pipes, pumps, fountains, leaks—into very diverse forms of water channeled along a winding path through history, memory, and coincidences relating to the topic of traumas and collisions.